Masa Rotunda Regionala:”Politicile de tineret in Rep. Moldova: Realizari si perspective”

007La data de 11 noiembrie, a avut loc o masa rotunda in incinta Centrului „InterACTIV”, deschis recent in cadrul Colegiului Industrial-Pedagogic. Aceasta activitate a fost organizata de Consiliul National al Tineretului din Moldova (CNTM) in parteneriat cu  Ministerului Educatiei si Tineretului in cadrul Saptaminii Nationale ale Tineretului.        

Reprezentanti ai CNTM au fost: Mariana Turcanu – consultant in politici de tineret, Natalia Gandrabur –membru de birou CNTM, Margarita Kotenco – secretar CNTM. Printre participantii mesei rotunde putem enumera: tineri din cadrul organizatiilor de tineret de nivel local, specialisti in probleme de tineret din cadrul Consiliului Raional Cahul si primaria orasului Cahul, lideri de tineret, profesori si studenti ai Colegiului Industrial-Pedagogic.

 Scopul mesei rotunde a fost de a evalua politicile nationale de tineret, legislatia in vigoare si activitatile implementate pe parcursul anului, precum si de a propune recomandari pentru proiectele de documente: Strategia pentru tineret, Strategia educatiei non-formale; Legea cu privire la tineret. De asemenea, participantii au fost invitati sa contribuie cu idei de activitati de implicare a  tineretului pentru anul viitor.

Astfel tinerii si lucratorii de tineret au avut posibilitatea de a-si impartasi impresiile, opiniile si ideile, aprecierile pe care le au vizavi de implementarea politicilor de tineret in Republica Moldova si sa propuna solutii si planuri de actiuni pentru ajustarea politicii de tineret si a lucrului de tineret in concordanta cu standardele europene.

Toate propunerile vor fi inaintate Ministerului Educatiei si Tineretului pentru a fi incadrate in proiectele de documente ce vizeaza si tinerii altor institutii de resort. Ca rezultat al acestor discutii, am ajuns la concluzia ca un an este foarte putin pentru a solutiona nenumaratele probleme ale tinerilor, fie ei de la sat sau de la oras. Totusi este un inceput ce se contureaza cu pasi micuti spre un progres al tinerei generatii.

 Dimitriu Olga

voluntar AO Perspectiva

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s