Sărbătoarea voluntarilor

Anul acesta ca si anul precedent, voluntarii cei mai activi ai Asociaţiei Obşteşti “Perspectiva” au sărbătorit Ziua Internaţională a Voluntariatului care se sărbătoreşte în lumea întreagă la data de 5 decembrie.

Scopul acestei întruniri a fost de a evidenţia şi a aprecia rolul voluntarilor în atît în activitatea organizaţiei cît şi la dezvoltarea societăţii.

La această întîlnire s-au întrunit tinerii voluntari, care au dat dovada de iniţiativă şi activism pe parcursul unui an, implicîndu-se in diverse acţiuni şi activităţi organizate de Asociaţie.

Totodată au fost invitaţi şi 5 voluntari din Germania şi Franţa, care activează în cadrul Serviciului European de Voluntariat. Acest program este iniţiat de Uniunea Europeană si presupune susţinerea financiară a tinerilor care doresc să activeze ca voluntari în oricare ţară din Europa.

S-au organizat diverse măsuri interactive, în cadrul cărora participanţii s-au cunoscut mai bine , şi-au împărtăşit din experienţa de voluntariat. Tinerii au discutat între ei, folosindu-se diverse mijloace, limba engleză nefiind un obstacol în comunicare. Au reuşit să comunice şi să se cunoască foarte bine.

Atmosfera a fost destul de prietenoasă şi energică. Fiecare tinăr voluntar a avut posibilitatea să-şi prezinte calităţile, trăsăturile care-l identifică şi planurile de activitate în viitor.

Activitatea a fost una productivă, atît volunarii noştri cît şi cei europeni au găsit puncte comune în activitatea lor de voluntariat şi au împărtăşit reciproc din experienţa fiecăruia.

Ivancioglo Victoria

AO Perspectiva

Un gând despre “Sărbătoarea voluntarilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s