Fondul pentru Tineri Cahul

La începutul lunii septembrie 2010, „Fondul pentru Tineri” din cadrul  Fundaţiei Comunitare Dezvoltare Durabilă Cahul a lansat programul de Granturi „Tinerii în acţiune”.

Ţinem să mulţumim, atît Primăriei or.Cahul, cît şi consilierilor consiliului orăşenesc, pentru  ajutorul substanţial şi pentru încrederea acordată „Fondului pentru Tineri din Cahul”, care la ultima şedinţă a consiliului orăşenesc au adoptat o decizie de susţinere a „Fondului pentru Tineri” cu 30 mii lei. Aceast ajutor a  jucat un rol substanţial la lansarea programului de Granturi „Tinerii în acţiune”. Astfel, fiind ajutaţi de către comunitate, de către autorităţile publice locale şi de către Fundaţia Est Europeană, tinerii consilieri au reuşit să colecteze suma de 74.451 lei, care va fi futilizată pentru lansarea programului de Granturi Mici „Tinerii în acţiune”.

La concursul de granturi lansat de către “Fondul pentru Tineri din Cahul” au fost depuse 23 de aplicaţii ale tinerilor din oraşul şi raionul Cahul. Proiectele au fost minuţios studiate de către cei 11 tineri consilieri, care au evaluat dosarele depuse, conform criteriilor de evaluare ale ghidului solicitantului de finanţare, elaborat şi aprobat de către “Fondul pentru Tineri din Cahul”. Din cele 23 de propuneri de proiecte inaintate, au fost acceptate spre finanţare 18 proiecte. Proiectele au fost evaluate după un şir de criterii:

interesul tinerilor de a se implica în activităţi,

calitatea şi gradul intervenţiei altor actori ai comunităţii, beneficiul adus tinerilor şi comunităţii

durabilitatea, originalitatea proiectului, raportul cost beneficii (cît de clar şi realist este bugetul),

măsura în care tinerii sînt implicaţi în iniţierea şi realizarea proiectului (tinerii sînt cei care iau deciziile, îşi asumă responsabilitatea pentru implementarea proiectului, rolul adulţilor),

fezabilitatea ideii de proiect (cît de clară şi realistă este ideea),

parteneriate (numărul şi rolul partenerilor, în ce măsură proiectul este capabil să atragă alte resurse).

Este salutabil faptul că în raionul Cahul, sunt suficienţi tineri care îşi asumă responsabilitatea pentru a schimba comunitatea prin proiectele înaintate către “Fondul pentru Tineri din Cahul”.

Ne bucurăm nespus de mult de succesele obţinute. Chiar dacă am întîmpinat unele greutăţi, s-a reuşit adoptarea unor decizii concrete, am obţinut o nouă experienţă, care a dăruit o nouă speranţă tinerilor din oraşul şi raionul Cahul, tuturor celor ce doresc din tot sufletul să facă o schimbare în folosul comunităţii.

Moroianu Nicolae, consilier “Fondul pentru Tineri Cahul”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s