Lansarea proiectului “Hai Moldova” la Cahul

Astazi, 22 martie a avut loc prezentarea si lansarea proiectului  “Hai Moldova ” in raionul Cahul.  La nivel local actiunea este coordonata de Centrul pentru Integritate Publica, care a si contribuit la planificarea si organizarea acestei prime activitati in orasul Cahul, in parteneriat cu Universitatea de Stat B.P. Hasdeu.

Activitatea a inceput cu prezentarea ideeii de proiect, obiectivele si etapele  de catre un reprezentant al echipei proiectului, coordonatorul regiunii sud. In sala erau reprezentanti ai APL,  viceprimarul or. Cahul,  reprezentanti ai sectorului asociativ, studenti, profesori, persoane interesate sa se implice in mobilizarea populatiei sa iasa in ziua stabilita si sa curete deseurile conform unui plan ce urmeaza a fi stabilit.

Deasemenea a fost prezentata si modalitate de cartare a locurilor cu deseuri, anume cum este posibil  de indicat pe harta. S-a vorbit si despre experienta altor tari si succesul unei astfel de proiect.

Aliona Sarbu, reprezentanta a Centrului pentru Integritate Publica a prezentat argumente in favoarea implicarii si participarii in aceasta actiune, si anume a pus accentul pe durabilitatea proiectului. Odata ce ne implicam si participam in astfel de actiuni contribuim la responsabilizarea populatiei fata de mediul ambiant.

Dl Ghetivu, viceprimarul or. Cahul a asigurat ca primaria va contribui si va sustine actiunea si se va implica activ in desfasurarea acesteia.

Reprezentanti ai sectorului asociativ au venit cu prouneri concrete: de a institui un grup local de coordonare, de a elabora un calendar in care sa fie incluse toate actiunile premergatoare zilei de 16 aprilie, fiecare grup de initiativa sa prezinte o schita in care sa fie incluse resursele necesare pentru aceasta zi.

 

La final, s-a creat echipa de lucru, care in cel mai scurt timp va contribui la diseminarea informatiei in diverse institutii din oras, va conlucra cu reprezentatii APL in identificarea resurselor necesare si va coordona grupurile de voluntari.

 

Ivancioglo Victoria

A.O. Perspectiva, or. Cahul

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s