Tinerii promoveaza participarea prin intermediul proiectelor locale de mobilizare a cetatenilor sa iasa la vot!

Această prezentare necesită JavaScript.

Incepind cu mijlocul lunii mai, facilitatorii locali au inceput organizarea activitatilor de educatie civica in regiunea de sud.

In orasul Leova, s-a desfasurat un atelier de simulare Ziua Alegerilor, in cadrul caruia tineri de 18 ani au exersat pe viu procedura de vot. Pentru a transmite mesajul despre importanta fiecarui vot tinerii au iesit in strada si au atentionat localnicii despre data de 5 iunie – ziua alegerilor locale. Conform locuitorilor or. Leova, este prima data cind este organizata o astfel de actiune in comunitatea lor si ca este bine ca sunt atentionati toti indiferent de virsta.

In s. Giurgiulesti r. Cahul s-a organizat activitate pentru tineri – Public Cafe, in cadrul tinerii au abordat patru subiecte importante : argumente de a merge la vot, portretul primarului ideal, procedura de votare, ce fac eu pentru a mobiliza cetatenii sa mearga la vot. Discutiile generate au contribuit la informarea tinerilor si motivarea acestora sa iasa la vot. Localnicii au beneficiat de  informatii utile legata de specificul alegerilor locale prin oferirea materialelor informative in cadrul cortului electoral-informativ amenajat in centrul satului.

Activitati informative s-au organizat si in satul Ciobalaccia r. Cantemir : seminar de informativ pentru alegatorii care vor vota pentru prima data si o serata informativa in cadrul careia tinerii au fost motivati sa mearga la alegeri.

In s. Brinza s-a organizat o victorina electorala, unde pe linga caracterul competitiv activitatea a avut un caracter informativ. Au fost puse in discutii mai multe intrebari legate de procesul de alegeri, astfel tinerii au invatat multe lucruri utile. Pentru a atrage atentia locuitorilor acestei localitati, s-a desfasurat un flas-mob cu mesajul Hai la Vot pe 5 iunie !

Actiuni locale de informare au fost organizate si in s. Zirnesti, Pelinei, Andrusul de Sus si Gotesti.

Acest proiect este posibil datorita sustinerii financiare a Ambasadei SUA in R. Moldova

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s