Atelier de evaluare a activităţii oficiului regional sud al Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte

Joi, 30 iunie reprezentanţii societăţii civile din regiunea de sud s-au adunat într-un atelier de lucru. Activitatea a fost organizată de AO Perspectiva, care a coordonat oficiul regional sud în perioada aprilie-iunie 2011.

Victoria Ivancioglo, coordonator de proiect AO Perspectiva, a prezentat principalele activitaţi realizate în cadrul programului de educaţie civică, accentuînd rezultatele privind nivelul de participare la alegeri în regiunea sud.

Organizaţiile din regiune, care au implementate proiecte locale de educaţie civică au împărtăşit practica de lucru, creîndu-se astfel spaţiu pentru discuţii şi schimb de bune practici.

Carolina Bondarciuc, ofiţer de presă Promo Lex, a informat participanţii despre observările incluse în rapotul de monitorizare a scrutinului electoral din 19 iunie 2011, evidenţiind încălcările depistate ca rezultat al efortului de monitorizare. Nicolae Panfil, secretarul Coaliţiei pentru Alegeri Libere şi Corecte a prezentat documentul elaborat de Coaliţie în urma alegerilor – Aprecierea alegerilor locale generale de către Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte. La final, participanţii s-au expus asupra procesului de alegeri locale, s-au analizat punctele forte şi de asemenea s-au evidenţiat aspectele care ar trebui îmbunătăţite pentru buna desfăşurare a alegerilor.

  Acest eveniment a fost posibil graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului AED Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s