Seminar internaţional „I love transparency!”

“I Love Transparency” – sub acest titlu, pe data de 9 ianuarie 2012 in Craiova, Romania, a fost lansat seminarul  internaţional, dedicata legii privind transparenţa în procesul decizional. La conferinţă au participat tineri din 8 ţări: Armenia, Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Moldova, Polonia, Romania si Turcia.

Seminarul a fost găzduit de ELSA Craiova, organizaţie din Romania.

Scopul treningului „I love transparency!”  a fost de a evalua problemele de transparenţă în ţările partenere şi să dezvolte un set de bune practici în acest domeniu, prin realizarea unui ghid cu idei, propuneri şi campaniilor mass-media pentru a fi utilizate în organizaţii de tineret, instituţii de învăţămînt.

 Activităţile au fost astfel organizate astfel încât să poataăacoperi majoritatea problemelor europene în ceea ce priveşte transparenţa. Toate sesiunile au  avut loc în cadrul învăţării non-formale şi le-a  oferit celor 24 de participanţi oportunitatea de a lucra cu teme concrete în domeniul implicării tineretului în viaţa socială şi europeană, pentru condiţiile de viaţă în diferite zone ale  lumii.

Au fost analizate probleme, legate de nerespectarea legii în fiecare ţară, au fost identificate cauzele care au adus la aceste probleme şi a fost elaborat un plan, adresat la rezolvarea acestor probleme. În afara de treninguri au fost organizate alte activităţi de creaţie, legate de această problemă, spre exemplu crearea filmului sau organizarea flash-mobului.

Toti participanţii au fost foarte activi şi au demonstrat că sunt interesaţi în rezolvarea acestei probleme în ţara sa. Şi toţi participanţii au devenit buni prieteni si au promis ca se vor intilni in curind din nou.

R.Moldova a fost reprezentată de voluntarii Asociaţiei Obşteşti “Perspectiva” – Victoria Ghieș,Victor Popov şi Cristina Lazarciuc.

Victoria Ghieşvoluntară A.O. Perspectiva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s