A.O. Perspectiva – partener local al proiectului Tinerii Decid în privinţa Democraţiei! Participarea tinerilor la procesele electorale

Pentru a contribui la dezvoltarea competenţelor tinerilor de a analiza critic procesele electorale, 5 organizaţii neguvernamentale din Republica Moldova îşi unesc eforturile în cadrul iniţiativei „Tinerii decid în privinţa democraţiei! Participarea tinerilor în procesul electoral”: Asociaţia Obştească „Perspectiva” (or. Cahul), Centrul de Resurse pentru tineret „Dacia” (or. Soroca), Centrul pentru copii şi tineret „Făclia” (or. Ungheni), Centrul Naţional de Resurse pentru Lucrătorii de Tineret (mun. Chişinău) şi Centrul de informare şi susţinere a tinerilor economişti „Certitudine” (mun. Bălţi).

 

Pe parcursul anilor 2013-2015, 4 tineri din Cahul, susţinuţi de A.O. Perspectiva în cadrul căreia activează în calitate de voluntari, vor fi implicaţi în mai multe activităţi. Pentru început, vor participa la un stagiu de formare structurat pe patru module tematice: activismul şi participarea într-o societate democratică, rolul educaţiei non-formale în procesele de luare a deciziilor, strategii de pledoarie publică (advocacy) către factorii de decizie şi educaţia de la egal la egal.

 

Ulterior, participanţii vor implementa o serie de „iniţiative mici” pentru a-şi încuraja semenii să analizeze critic promisiunile electorale, să ia decizii informate şi să participe la alegeri. De asemenea, voluntarii vor fi implicaţi în monitorizarea campaniilor electorale şi a promisiunilor candidaţilor referitoare la tineri. În paralel, organizaţiile lor vor fi implicate întru-un program de cercetare şi sensibilizare a opiniei publice privind participarea tinerilor la alegeri.

Proiectul „Tinerii decid în privinţa democraţiei! Participarea tinerilor în procesul electoral” are drept scop să contribuie la consolidarea rolului societăţii civile în promovarea drepturilor omului şi reformelor democratice în sectorul de tineret în Bosnia şi Herţegovina, Moldova, Kyrgyzstan, Serbia şi Macedonia. Prin acest proces se doreşte încurajarea tinerilor să participe la consolidarea democraţiei la nivel local.

În Republica Moldova, iniţiativa este implementată de către Centrul Naţional de Resurse pentru Tineri, în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltarea Tinerilor KULT din Bosnia şi Herţegovina.

 

 

Victoria Ivancioglo, coordonator local

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s