Primul seminar al stagiului Tinerii decid – Activismul şi participarea într-o societate democratică

ImagineProiectul tinerii decid in privinţa democraţiei – Participarea tinerilor in procesul electoral este iniţiativa a  Centrului National de Resurse pentru Tineri din Republica Moldova (CNRT) în parteneriat cu Institutul pentru dezvoltarea Tinerilor KULT din Bosnia si Herţegovina  care are drep scop consolidarea rolului societăţii civile în exercitarea drepturilor omului si realizarea reformelor democratice ,prin incurajarea participării civice si politice a tinerilor şi liderilor de tineret din Bosnia si Herţegovina, Moldova ,Macedonia ,Kârgâzstan şi Serbia.

În cadrul primului treining desfaşurat pe data de 12-15 iunie au participat 20 de tineri din diferite raioane ale ţării care au fost  delegaţi  din  5 organizaţii neguvernamentale.  A.O. Perspectiva a delegat 5 participanţi: Bria Zina, Marcu Alina, Pădure Gheorghe, Blajă Maria, Miherea Dumitru, care vor fi implicaţi pe toată durata stagiului.

ImagineFormatorii împreună cu tinerii  pe parcursul celor 4 zile au realizat toate obiectivele propuse dar si au discutat si evidenţiat faptul ca nivelul de democraţie in Moldova este scăzut şi  că un numar mare din tineri  sunt descurajaţi de situaţia politică şi rămân neinteresaţi de dreptul lor la o alegere liberă  şi corectă.

Împreuna cu formatorii tinerii au putut vedea si inţelege că rolul lor in schimbarea de care Moldova are nevoie este foarte mare,tinerii  au fost activi  în toate activitaţile propuse de formatori .

Următorul  treining se va desfăsura pe data de 017-21 iulie  şi  tema de discuţii va fi’’ Rolul educaţiei non-formale in procesele  de luare a deciziilor’’.

Bria Zina, asistent de proiect A.O. Perspectiva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s