Anunţ de selectare a participanţilor în cadrul proiectului “Promovarea activismului tinerilor din localităţile de Sud ale R. Moldova”, etapa III-a

A.O. Perspectiva or. Cahul anunţă concurs de selectare a participanţilor în cadrul programului “Clubul de implicare civică“.

Criterii de eligibilitate:

–          Tînar/ă cu vîrsta 14 -17 ani

–          Domiciliat/ă în unul din raioanele  Cahul, Cantemir, Leova

–          motivat/ă de a participa activ pe toata durata proiectului

Persoanele interesate sunt rugate să transmită CV-ul şi o scrisoare de intenţie la adresa ao_perspectiva@yahoo.com pînă la data de 20 august 2013.

Sunt încurajate să aplice mai multe persoane din aceeaşi localitate.

Detalii despre program

În cadrul acestui club se vor întruni 30 de tineri din regiunea de sud, în carul a trei sesiuni de informare.

Primul seminar va avea loc la data de 23 august, ora 10.00 orasul Cahul

Scopul primei întruniri este de a dezvolta tinerilor deprinderi de a identifica probleme comunitare şi de a participa la rezolvarea acestora, de a iniţia acţiuni de participare civică. Se vor familiariza cu tehnici de lucru în echipă şi parteneriat, prioritate oferindu-se metodelor participative.

Al doilea modul va pune accentul pe dezvoltarea unui proiect local, elaborarea unui plan de acţiuni, stabilire de indicatori de evaluare şi monitorizare. Un aspect aparte care va fi discutat va fi colectarea de fonduri şi mobilizarea resurselor locale.

În cadrul celei de-a treia întîlniri se va discuta: dezvoltarea parteneriatelor locale în iniţierea acţiunilor de participare comunitară, se va pune accentul pe identificarea actorilor comunitari, crearea unui parteneriat fructuos la nivel local, menit sa faciliteze soluţionarea problemelor din localitate. La finalul proiectului, tinerii lucrînd în echipe vor desfasura acţiuni de participare civica în localităţile rurale.

Proiectul se va desfăşura timp de un an şi este sustinut financiar de Fondul Naţional pentru Democraţia din SUA (NED).

Victoria Ivancioglo, coordonator de proiect 069030796

www.aoperspectiva.wordpress.com

Lasă un comentariu