Schimb de practici şi experienţe în lucrul privind combaterea Traficului de Fiinţe Umane realizat la Cahul

ImageLa data de de 21 octombrie s-a desfăşurat Panelul de Discuţii cu tema „Schimb de practici şi experienţe în lucrul privind combaterea Traficului de Fiinţe Umane”.

Evenimentul a întrunit reprezentanţi ai Consulatului General de la Cahul, ai autorităţilor locale din r. Cahul, ai Comitetului naţional Antitrafic, ai Inspectoratului de Poliţie Galaţi şi Cahul, membri ai societăţii civile interesaţi de prevenirea şi combaterea traficului de Fiinţe Umane.

Agenda  s-a axat pe realizarea unui dialog şi un transfer de practici dintre specialiştii şi experţii din Republica Moldova şi Romania în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane.

Vicepreşedintele raionului Cahul, dna Elena Bacalu, a prezentat efortul autorităţilor locale în combaterea acestui fenomen şi a subliniat necesitatea unirii forţelor la nivel local pentru deschiderea unui centru unde victimele şi potenţialele victime ale traficului de fiinţe umane se pot adresa.

Gabriel Sotirescu, Consilier de Rang înalt din partea Uniunii Europene pentru MAI, a reiterat un aspect important necesar pentru eficienţa lucrului de combaterea a traficului de fiinţe umane – baza de date veridică cu numărul de victime – care ar ajuta o monitorizare mai bună a situaţiei.

Reprezentanţii Comitetului Naţional Atitrafic, au descris efortul de combaterea a traficului la nivel naţional, legislaţia în domeniu, propuneri de îmbunătăţire a cadrului legislativ.

Invitaţii din România, Dănuţ Lefter şi Cornel Mototolea, au relatat experienţa lor, cum a evoluat lucrul lor în acest domeniu şi care sunt greutăţile cu care încă se confrunta.

Reprezentanţii instituţilor de ordine au vorbit despre activitatea lor de combatere, necesităţi care le au pentru a îmbunătăţi acest efort.

 Membrii societăţii civile şi-au asumat angajamentul de a continua efortul de prevenire prin organizarea activităţilor de informare, inclusiv a Festivalului Libertăţii fiind planificată în luna mai a III-a ediţie.

 Activitatea a avut loc în cadrul proiectului Proiectul Prevenirea Traficului de Fiinţe Umane în regiunea de Sud”, implementat de Asociaţia „Perspectiva” cu suportul Ambasadei SUA în Moldova în parteneriat cu Centrul Pro Europa Cahul, Consulatul Român Cahul, Asociaţia „Alege Viaţa”, Asociaţia „Pro-Lumina”, Biserica Emanuel, Armata Salvării şi Consiliul Raional Cahul.

IMG_4550 IMG_4549

IMG_4547 IMG_4540

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s