Activitate de informare pentru tinerii din raionul Cantemir

Prima activitate de  informare realizată pe data de 20 august, face  parte din cadrul proiectului “Stimularea activismului tinerilor din localităţile de Sud ale Republicii Moldova, etapa IV”, la care au participat tineri şi adulţi din 8 localităţi ale raionului Cantemir.

Printre aceste localităţi se numără:

  • Cociulia
  • Tartaul
  • Baimaclia
  • Hănăseni
  • Porumbeşti
  • Cîrpeşti
  • Antoneşti
  • Ţiganca

În cadrul primei instruiri s-a discutat despre cît de importante sunt  implicarea, seriozitatea şi motivarea în toate activităţile pe care împreună dorim să l-e realizăm şi să obţinem rezultate foarte bune.

S-au realizat diferite exerciţii de cunoaştere între participanţi dar şi exerciţii de evidenţiere a celor mai importante probleme din localităţi cu care tinerii se confruntă. Fiecare localitate a depistat multe probleme cu care tinerii se confruntă şi într-un final au depistat pe cele cît mai necesare şi originale.

De exemplu localitatea Cîrpeşti a depistat că una din problemele cu care tinerii din localitate se confruntă este lispa unei staţii de autobuz, deorece cînd aceştia trebuie să facă naveta în fiecare zi către şcoală nu au unde să se adăpostească în caz de vreme instabilă.

În general, toate localităţile au identificat diverse probleme locale, pe care doresc să le  soluţioneze şi să le realizeze.

Toţi participanţii s-au arătat interesaţi de şansa lor pentru a face o schimbare  prin implicare.

blog 124 blog 125 blog 126 blog 129 blog 130 blog 159 blog 162 blog 164 blog 190 blog 211 blog 195 blog 196 blog 197 blog 198 blog 199 blog 200 blog 201 blog 202 blog 209 blog 226 blog 236

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s