„Dialog Intercultural în Moldova” – instruire continuă, pas cu pas

   La Cahul s-a desfășurat două noi activităţi de instruire, parte proiectului « Dialogul Intercultural în Moldova», pe data de 4 octombrie 2014 în incinta Consiliului Raional Cahul. La seminar au participat tineri din cadrul liceelor din orasul Cahul,
La seminar au fost implicați si tineri din cadrul Colegiului Industrial-Pedagogic și Colegiul de Medicină.
Tematicile abordate au fost ‘‘ Cultura, Comunicarea și Interacțiunea’‘, moderate de către Victoria Ivancioglo și Olga Gordila Bobeico .
S-a discutat tema culturii și a comunicării, s-au definit termenii de “cultură” și de “comunicare”. Principalele obiective pe care s-a axat seminarul au fost de conștientizarea necesității promovării dialogului intercultural în comunitate, perceperii diferențele culturale dintre diferite culturi, abordării modului corespunzător de interacțiune și comunicare cu exponenții altor culturi. Totodată, tinerii au fost informați ce reprezintă diversitatea culturală și influența acesteia asupra divizării societății: în societate multiculturală și interculturală.
Tinerii au dat dovadă de pozitivitate, activism și entuziasm., implicîndu-se activ în cadrul tuturor exrcițiilor și jocurilor de interacțiune și comunicare. Fiecare tînar a descoperit ceva nou despre cultură și importanța ei; au depistat amploarea termenului de “CULTURA” și au conștientizat importanța actului de comunicare și interacțiune în consolidarea relațiilor cu lumea înconjurătoare și promovarea națiunii prin identitatea sa. Tinerii au rămas încîntați și așteaptă următorul seminar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s