Primul seminar de abilitare a membrilor Fondului pentru Tineri Cahul

După interviurile de selectare a membrilor, în care am cunoscut tinerii entuziaşti şi activi, A.O. Perspectiva a organizat pentru membrii echipei Fondului pentru Tineri Cahul primul atelier de abilitare a acestora.
Activitatea s-a desfăşurat pe 01 noiembrie şi a avut ca scop de a familiariza membrii cu principiile și mecanismul programului.
Coordonatoarea programului, Dna Victoria Ivancioglo, şi expertul invitat – Dl Sergiu Gurău, coordonatorul programului Fondul pentru Tineri Ialoveni, au instruit entuziaștii tineri cahuleni în ceea ce priveste activitatea interna a Fondului, despre colectare de fonduri şi informaţii utile ceea ce ţine de Grantmaking.
Prezentă la activitate, Tatiana Chirilenco, reprezentant al Fundaţiei Est Europene, a povestit despre activitatea altor Fonduri din R. Moldova, i-a încurajat pe tineri sa folosească imaginaţia şi creativitatea la maxim in desfăşurarea evenimentelor de colectare de fonduri şi să se implice activ şi responsabil în calitate de membri.
Echipa Fondul pentru Tineri Cahul 2014 – 2015 a avut ocazia să se cunoască mai bine intre ei, sa interacţioneze şi să dea idei pentru îmbunătaţirea activităţii programului. Din structura trainingului nu au lipsit jocurile de teambuilding, atât de importante pentru o echipă unită şi solidară, aşa cum vrem noi să avem la Cahul!
Membrii Trainingul de Fundraising Fondul pentru Tineri Cahul, au învăţat metode diverse de strângere de fonduri, dar şi cum să aborde potenţialii sponsori şi donatori. Tinerii au fost provocaţi la un exerciţiu de rol prin care au „negociat” faţă în faţă cu agenţi economici improvizaţi. Tot în cadrul acestei activităţi s-au analizat avantajele şi dezavantaje cît şi erorile frecvente la colectarea resurselor băneşti.
Nota finală a atelierului a fost axată pe elaborarea planului de activitate a Fondului pentru perioada noiembrie – decembrie 2014 prin desfăşurarea evenimentelor speciale interactive destinate publicului larg.
Aducem la cunoștință ca echipa Fondului pentru Tineri Cahul este o echipă, care este dornică să demonstreze că nu e imposibil să faci ceva în folosul comunității în care trăiești atâta timp cât există voință și ambiție.
Programul este coordonat de către Asociaţia Obştească „Perspectiva” , susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Agenţia Suedeză pentru Cooperare şi Dezvoltare Internaţională (Sida/Asdi), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcii (DANIDA).

DSCN2898 DSCN2902 DSCN2906 DSCN2916 DSCN2915 DSCN2932 DSCN2937 DSCN2938 DSCN2939 DSCN2940 DSCN2941 DSCN2942 DSCN2943 DSCN2944 DSCN2959 DSCN2966 DSCN2970 DSCN2994 DSCN2998 DSCN3005 DSCN3011 DSCN3025 DSCN3029 DSCN3030 DSCN3031 DSCN3032

Un gând despre “Primul seminar de abilitare a membrilor Fondului pentru Tineri Cahul

  1. Pingback: youthbank – Echipa de tineri YB Cahul a participat la primul Atelier de formare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s