Instruire în Teatrul Social „Avantajele Integrării R. Moldova în Uniunea Europeană”

 

Aprilie  a întîmpinat tinerii cu o nouă sursă de energie și un “bagaj” de cunoștințe, pe 4 și 5 aprilie 2015 A.O. Perspectiva a desfășurat a II-a etapă a instruirii din cadrul proiectului “Uniunea Europeană mai Aproape de Cetățenii Republicii Moldova” cu genericul ‘AVANTAJELE EUROPENIZARII  REPUBLICII MOLDOVA’. Activitatea a întrunit în număr de 20 participanți, implicați în cadrul proiectului ca membri, care urmează să și joace rolul de actori ai Teatrului Social.

Instruirea a fost condusă de către moderatorii: Rodica Ciobanu, expert în Teatrul Social din cadrul Teatrului B.P. Hasdeu din Cahul, și Victoria Ivancioglo, președintele A.O.Perspectiva. Prima zi, 4 aprilie 2015, a fost o activitate bazată pe implementarea cunoștințelor de bază, privind noțiunea de Teatrul Social, personaj, interpretare, rol, și în special tehnica de informare și transmitere a mesajului către public, și de a realiza impactul. Pentru a sparge gheața si a fortifica spiritul de echipă s-au implementat activități interactive de Ice-break și Teambuilding. Una dintre principalele direcții ale cursului de instruire a fost accentuarea Așteptărilor-Motivațiilor și Obiectivelor. A II-a zi a cursului de instruire deasemenea a fost susținută de exerciții și activități interactive de Teambuilding, accentuate pe cunoaștere și dobîndirea încrederii de sine. Cursul a pus accentul pe familiarizarea tinerilor cu rolul de actor, de asimilare a modalităților de interpretare a unui personaj, folosirea limbajului, a corpului și modului de intrare în rol. În cadrul pauzelor  s-au organizat exerciții de dezvoltare a memoriei și a puterii de concentrare, de a capta atenția publicului.

La etapa a -2- a de elaborare a scenariului s-a pus accentul pe Avantajele integrării Europene a R. Moldova. Instruirea a finisat cu implementarea scenariului și de joc de rol, pe parcursul căruia s-au mai adăugat sau s-au mai modificat unele momente  în scenariul/ piesa de teatru. Ca notă de final, cursul de instruire a prezentat interes pentru tineri, motivindu-i de a-și arăta talentul si trezind entuziasmul față de ideea de a crea impactul asupra publicului privind Integrarea R.Moldova în Uniunea Europeană.

Acest curs de instruire a fost posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Opiniile exprimate aparţin A.O. ”Perspectiva” și nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.

By Aliona Berdilo, project assistant

86

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s