Rezultatele proiectului „Tinerii Decid”

foto 189Proiectul „Tinerii Decid” în privinţa democraţiei – Participarea tinerilor în procesul electoral are drep scop consolidarea rolului societăţii civile în exercitarea drepturilor omului si realizarea reformelor democratice, prin încurajarea participării civice şi politice a tinerilor şi liderilor de tineret din Bosnia şi Herţegovina, Moldova, Macedonia,  Kârgâzstan şi Serbia. În cadrul acetui proiect au avut loc 3 activităţi de instruire, precum:

  1. Atelierul informativ “Să promovăm democraţias-a desfăşurat pe data de 6 mai şi este o iniţiativă locală coordonată de grupul local de voluntari din cadrul A.O.Perspectiva, reprezentând instituţii de învăţământ precum:
  • Liceul Teoretic Ion Creangă, Cahul.
  • Liceul Teoretic Vasile Alescandrii, Colibaşi.

2.Atelier informativ „Simularea Ziua Alegerilor” a fost realizat şi organizat pe  data de 12 mai, în cadrul căruia s-au analizat impresiile şi noile experienţe acumulate în urma realizării activităţilor de promovare a democraţiei în liceele lor.

În urma celor două instruiri ambele grupuri de tineri au desfăşurat activităţi de instruire şi informare împreună cu colegii lor, au împărtăşit experienţele acumulate, abilităţile şi competenţele dezvoltate în timpul atelierelor şi au promovat activ democraţia în rîndul celor care votează pentru prima dată.

3.Campania de informare „Hai la vot” a fost desfăşurată pe data de 9 iunie, în oraşul Cahul prin intermediul căreia au fost afişate postere cu mesajul „Hai la Vot Părerea Ta Contează” iar oamenii erau îndemnaţi să meargă la vot şi să îşi apere punctul de vedere.

Acest proiect este iniţiativa a  Centrului National de Resurse pentru Tineri din Republica Moldova (CNRT) în parteneriat cu Institutul pentru dezvoltarea Tinerilor KULT din Bosnia şi Herţegovina coordonat de un grup de tineri din cadrul A.O.Perspectiva.

 foto 188  foto 190 foto 192

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s