Lansarea Programului de Granturi Mici, ediția-II, 2016

Programul de Granturi Mici este o iniţiativă a Fondului pentru Tineri Cahul creat în cadrul Asociației Perspectiva și are drept scop să sporească implicarea tinerilor din comunitate în rezolvarea problemelor cu care aceştia se confruntă prin acordarea suportului financiar în cadrul unor proiecte care vor contribui în mod direct la îmbunătăţirea calităţii vieţii tinerilor. Partenerii programului sunt Fundația Est Europeană, Primăria or.Cahul și Consiliul Raional Cahul.

BENEFICIARII GRANTURILOR

Beneficiarii de granturi pot fi: Grupuri de Iniţiativă formate din tineri cu vîrsta 15-30 ani. Grupurile trebuie să fie formate din minim 3 tineri. Pot fi depuse cereri de finanţare pentru granturi în valoare de pînă la 7 000 lei. Granturile vor fi acordate pentru implementarea proiectelor orientate spre susţinerea activităţilor tinerilor din comunitate desfăşurate în 2 domenii prioritare:

  • domeniul ecologie ( protecţia mediului)
  • domeniul educațional

Este important ca activităţile derulate să: * Aducă un beneficiu comunităţii * Permită obţinerea unor rezultate clare, vizibile * Ofere condiţii de organizare a evenimentelor pentru tineri CRITERIILE ESENŢIALE DE ELIGIBILITATE Criteriile pentru beneficiari: Să fie activi în domeniile indicate Să dispună de potenţial uman şi voluntari Să exprime dorinţă şi să posede potenţial pentru a soluţiona problemele cu care se confruntă tinerii din comunitate Criteriile pentru proiect:Să vizeze scopuri realiste care pot fi realizate pe parcursul proiectului Să urmărească satisfacerea unor necesităţi acute şi reale a tinerilor la nivel local Să nu aibă o durată mai mare de 1,5 luni Nu sunt eligibile pentru finanţare proiectele ce presupun: Activităţi generatoare de profit Construcţii/reconstrucţii/ ample lucrări de amenajare a teritoriului Activităţi cu caracter religios Activităţi cu caracter politic Formularele şi Ghidul Programului de Granturi Mici pe suport de hârtie sau în versiune electronică pot fi solicitate la oficiul A.O. Perspectiva, str. Republicii 15/4, of.3 ori pot fi descărcate de pe Facebook – pagina Fondul pentru Tineri Cahul. Propunerile de proiect însoțite de process verbal de constituire a grupului de inițiativă se depun la sediul Perspectiva ori pe adresa de email  –youthbankcahul@gmail.com. Data limită de depunere a proiectelor: 25 februarie 2016, ora 17.00. Persoana de contact: Victoria Ivancioglo, coordonator de program, 069030796 Detalii pe pagina: http://www.aoperspectiva.wordpress.com12654260_819635554849216_7531123760398729876_n

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s