Youth Voice Cahul – I Seminar (Inițiere în participare comunitară)

IMG_0101O nouă echipă, o nouă forță cu o nouă misiune – Youth Voice Cahul, tinerii care vor să se implice, se cerceteze, să descopere problemele, să caute soluții, să aducă schimbări.

În cadrul A.O. Perspectiva s-a lansat un nou proiect, Youth Voice Cahul (Vocea tinerilor) cu o echipă ce întrunește un număr de 16 membri cu vîrsta cuprinsă între 15 – 21 ani.

Scopul proiectului este de a încuraja tinerii orașului Cahul de a pleda pentru rezolvarea problemelor locale prin intermediul intrumentelor digitale.

La data de 13 martie 2016 s-a desfășurat primul seminar de instruire a grupului cu tema: Inițiere în participare comunitară. Activitatea a avut loc în incinta Consiliului Raional Cahul.

Seminarul a fost moderat de către Vitalie Cîrhană, membru Pool of trainers, Consiliul Național al Tineretului din Moldova și Victoria Ivancioglo, președinte A.O. Perspectiva. Pe parcursul  seminarului, tinerii au fost implicați în diferite activități de teambuilding cu scopul de a fortifica și a se cunoaște echipa. A doua parte a activității s-a focusat  pe  accentuarea obiectivelor proiectului Youth Voice Cahul și familiarizarea  cu pașii ce vor urma a fi implementați pe parcursul a unui an de zile.

Activitățile interactive au creat atmosferă prietenoasă,  sarcinile  i-au provocat la interacțiune, schimb de idei și la colaborare, ceea ce i-a ajutat să găsească răspunsuri și soluții la toate exercițiile.

Cursul a prezentat interes pentru tineri, motivîndu -i de a se implica activ și trezind entuziasmul față de ideea de a creea schimbări în localitate.

 Asta înseamnă să fii tânăr! Să fii conectat şi atent la tot ce e în jurul tău.

Activitatea a fost organizată în cadrul „Youth Voice Cahul”, impletat de A.O. Perspectiva cu suportul ambasadei SUA în Moldova.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s