„English for You” -proiect finanțat în cadrul Programului de Granturi Mici, ediția -II, 2016

Grupul de inițiativă “Tinerii ambițioși” din satul Burlacu este unul dintre beneficiarii de Granturi Mici din cadrul Programului de Granturi Mici, ediția – II, 2016. Proiectul cu denumirea “English for You” presupune deschiderea unui Centru de Engleză pentru elevi în incinta gimnaziului “N.Iorga”.IMG_1352.JPG

La data de 13 mai a avut loc Evenimentul de deschidere a Centrului de Engleză. La eveniment au participat elevii liceului, părinți, deasemenea au fost prezenți partenerii ce au susținut proiectul financiar: Primarul s. Burlacu – Munteanu Mihail, directorul gimnaziului Berdilo Ion și președintele Asociației Părinților și Pedagogilor – Savga Mariana.

Lansarea proiectului s-a desfășurat într-un spirit festiv, în care elevii gimnaziului au recitat poezii în limba engleză, au dansat dansuri moderne și populare, deasemnea au cîntat piese în limba engleză.
În cadrul evenimentului au fost prezentate avantajele studierii limbii engleze, prezentînd un entuziasm pentru elevi, deoarece pînă în prezent în gimnaziu nu s-a studiat limba engleză. Acest Centru va deschide o nouă “ușă” spre un viitor mai bun și va crea noi oportunități pentru tinerii din s. Burlacu.


Florea Lilia, membrul Fondului pentru Tineri din Cahul și responsabil pe proiectul “English for You” a declarat că:

Am fost extrem de încîntați de la început de ideea acestor tineri de a aduce o inovație în cadrul gimnaziului lor și am încercat să susținem ideea. Ospitalitatea și primirea călduroasă care ne-au oferit-o elevii și profesorii din instituția de învățămînt este o oază de plăcere pentru noi tinerii, care ne convingem cu fiecare proiect finanțat că munca noastră nu este în zadar și oamenii apreciază la justa valoare eforturile noastre. Suntem siguri de continuitatea acestui proiect și de faptul că tinerii au primit ceea ce își doreau mai mult în localitatea lor.”

Dan Gaidău, membrul Fondului pentru Tineri din Cahul și responsabil pe proiectul “English for You” a declarat că:

Ziua de 13 mai mi-a adus o mulțime de emoții pozitive, în special când am văzut entuziasmul elevilor prezenți în sală. Tot ce au pregătit ei pentru noi nu a fost o povară sau o necesitate de a pregăti ceva, ci a fost o plăcere și o dorință de a face ceva nou pentru satul lor.
    Fiind prezent la eveniment și văzând eforturile elevilor, care erau plin de emoții atunci când li se dădea cuvântul sau prezentau un număr, am realizat că munca noastră, a echipei Fondului pentru Tineri cahul, aduce multă speranță și zâmbet altor tineri.
    Mă simt mândru că am avut onoarea să fiu responsabil de realizarea proiectului și mă bucur că au mai rămas tineri ambițioși în raionul Cahul.

IMG_1482.JPG

Proiectul „English for You” este implementat de grupul Tinerii Ambițioși cu suport financiar oferit de Fondul pentru Tineri Cahul, program coordonat de A.O. „Perspectiva” cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

 

elaborat de Lilia Florea, membru Fondul pentru Tineri Cahul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s