Eveniment de prezentare a ghidului informativ „Bune practici în prevenirea şi combaterea violenţei în familie”

1 (5)La data de 12 septembrie, A.O. Perspectiva or. Cahul a organizat un atelier informativ de prezentare a ghidului „ Bune practici în prevenirea şi combaterea violenţei în familie”.

Aceste Bune Practici în prevenirea și combaterea violenței în familie îşi propun să devină un instrument de lucru orientativ, ca urmare a evoluţiei practicilor bazate pe standarde calitative revizuite şi a modificărilor şi completărilor inerente privind legislaţia în domeniu.

Conţinutul materialului a fost prezentat de Svetlana Bagrin, Centrul de Justiţie Comunitară şi Ecaterina Şicova, psihlog AFA Femida, referindu-se la măsuri de protecţie a victimelor violenţei în familie şi practici de intervenţie în cazuri de violenţă în familie.

Participanţii la evenimentul de lansare, factori de decizie cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei domestice, organizaţii neguvernamentale cu atribuţii în domeniu, au apreciat conţinutul ghidului, menţionînd că reprezintă o resursă importantă care o vor utiliza în activitatea lor ulterioară.

Mai multe persoane şi instituţii au contribuit la realizarea acestei lucrări.

Aducem sincere mulţumiri pentru informaţiile şi sugestiile oferite membrilor echipelor multidiscilplinare din localitățile Andrușul de Jos, Andrușul de Sus, Brînza, Colibaşi, Găvănoasa, Lebedenco, Pelinei, Roșu, Văleni și Zîrnești – asistenți sociali și medicali, medici, profesori și polițiști de sector – participanți la atelierele de lucru de valorificare a practicilor locale în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie în raionul Cahul, organizate de A.O. Perspectiva în perioada februarie – aprilie 2013.

În mod special am dori să mulţumim Laurenţiei Filipschi, Manager Program “Prevenirea violeneţei şi abuzului domestic prin eforturi comunitare noi”, Winrock Molodva pentru sugestii şi recomandări pe marginea documentului, precum şi întregii echipe a proiectului implementat de catre A.F.A. “Femida”, Cahul pentru cazurile oferite ca bune practici.

Ghidul a fost elaborat de – Victoria Ivancioglo, coordonatoare de proiect A.O. Perspectiva, – Viorica Mocanu, formatoare, Centrul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, – Lilia Potîng, juristă, Asociaţia Promolex în cadrul proiectului ”Eforturi comune pentru combaterea violenţei domestice la nivel local” în parteneriat cu Winrock Moldova.

ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage

 

material realizat de Zina Bria, asistent logistic A. O. Perspectiva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s