Training de informare cu privire la Traficul de Fiinţe Umane


La data de 12 iulie 2013, în incinta Restaurantului Balcani s-a desfaşurat  un training pentru educatori de la egal la egal, cu privire la informarea despre Traficul de Fiinţe Umane, au fost informaţi despre cauzele, consecinţele şi cum ei pot contribui la micşorarea numărului de persoane traficate.

În atenţia celor 16 participanţi au fost aduse informaţii  cu privire la definirea termenului de trafic de fiinţe umane,  etapele traficului de fiinţe umane, aspecte esenţiale ale persoanelor traficate şi a traficanţilor, cum pot informa populaţia despre riscul de a fi traficat şi exemple de persoane ce au fost traficate.
În urma acestui training participanţii au acumulat informaţii noi, au dat dovadă de mult interes, s-au implicat activ, au fost comunicativi şi hotărîţi.  La finalul tarainingului tinerii împreună cu formatorul au făcut un plan de activităţi care urmează să se desfăşoare în perioada următoare. Acest plan prevede: tinerii vor organiza în calitate de educatori de la egal la egal  în 12 localităţi din regiunea de sud activităţi de informare pentru tineri cu privire la traficul de fiinţe umane.
Cele 12 localităţi sunt: Colegiul Industrial pedagogic, Giurgiuleşti, Văleni, Brînza, Colibaş, Vadul lui Isac, Manta, Andruşul de Sus, Pelinei, Ursoaia, Leova, Iargara.

Astfel, ei şi-au propus  ca prin aceste activităţi de informare să contribuie cît mai mult la scăderea  numărului de victime ale traficanţilor de fiinţe umane.

Această activitate a fost organizată de asociaţia “Perspectiva”  în cadrul proiectului “Informarea privind Traficul de Fiinţe Umane a localităţilor din Sudul Republicii Moldova” cu suport financiar al ambasadei  SUA în Moldova.

Bria Zina, asistent de  proiect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s